احمد میدری : وزارت تعاون باید به سرعت از وضعیت کنونی خارج شود

به گزارش سایت شرکت تعاونی عمرانی پیشکسوتان کهن، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، احمد میدری، در یک برنامه تلویزیونی به بررسی طرح‌های وزارت تعاون پرداخت و از اجرایی شدن طرح کالابرگ تا ماه مبارک رمضان خبر داد. وی اعلام کرد که در ستاد هماهنگی اقتصادی بنا به دستور رئیس‌جمهور، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی مبلغ ۱۵ هزار میلیارد تومان را به این طرح اختصاص داده است. این مبلغ قرار است صرف افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی و گروه‌هایی که به این نهادها نزدیک هستند شود. همچنین، وزارت تعاون به عنوان مجری توزیع کالابرگ مسئولیت این امر را بر عهده دارد.

وی در ادامه صحبت‌های خود به ارزیابی عملکرد وزارت تعاون پرداخت و گفت که این وزارتخانه از ادغام سه وزارتخانه تشکیل شده و تغییرات بیشتری برای بهبود عملکرد وزارتخانه وجود دارد. وی اظهار کرد که وزارت تعاون دستاوردهای مهمی داشته است و برای ارائه خدمات بهتر در جامعه باید وظایف جدیدی را تعریف کند. وی همچنین اشاره کرد که اصلاح نظام بنگاه‌داری یک گام بزرگ برای این وزارتخانه است تا بتوانند بار برخی وظایف را از دوش وزارت تعاون بردارند و بر وظایف اصلی خود مانند توسعه تعاونی‌ها و ایجاد اشتغال تمرکز کنند. وی افزود: "ما در وزارت تعاون به بزرگ‌ترین بنگاه‌داران کشور تبدیل شدیم و بسیاری از موتورهای اقتصاد ایران در این وزارتخانه است."

میدری در خصوص وظایف اصلی وزارت تعاون گفت که با توجه به اینکه وظیفه ذاتی این وزارتخانه بنگاه‌داری نیست، در انجام وظایف خود با مشکلاتی مواجه شده‌اند. وی اشاره کرد که طبق قانون برنامه هفتم، وزارت تعاون باید به سرعت از وضعیت کنونی خارج شود و بر این اعتقاد هستند که این تغییرات وزارتخانه را در جایگاه اصلی خود قرار خواهد داد تا بتواند وظایف خود در تنظیم روابط کار و حمایت اجتماعی از مردم را انجام دهد.

وزیر تعاون در خصوص واگذاری بنگاه‌های وزارت تعاون اظهار کرد که حدود ۳۰ سال است که بنگاه‌های مختلف به دولت تحمیل شده و باید تا پایان آذر ۱۴۰۵ از این حالت خارج شوند. اگر این کار انجام نشود، برای صاحب بنگاه مالیات زیاد و جریمه در نظر گرفته خواهد شد. میدری افزود که راه‌های مختلفی برای واگذاری این بنگاه‌ها در نظر دارند از جمله عرضه در بورس و واگذاری به شرکت‌های خصوصی. وی همچنین اظهار داشت که مشارکت بخش خصوصی در ایران و دیگر کشورها در معرض اتهام فساد و تبانی بوده و به همین دلیل بسیاری از بنگاه‌ها به نهادهای غیردولتی واگذار شده‌اند.

وی همچنین با بیان اینکه شیوه واگذاری بنگاه‌ها تاکنون دارای مشکلات زیادی بوده است، از قصد وزارت تعاون برای استفاده از روش "مزایده تکرار شونده" برای واگذاری بنگاه‌ها خبر داد. وی توضیح داد که در این روش، افراد شرکت‌کننده در مزایده مدتی کنار هم قرار می‌گیرند و با ایجاد هیجان و رقابت، محصول با قیمت بالاتری به فروش می‌رود. وزیر تعاون تأکید کرد که در کنار این نوع مزایده باید به کارگران بنگاه‌ها اطمینان داده شود که شغل آنها از بین نمی‌رود.

میدری در پایان مثالی از شرکت قطار رجا زد که در سال ۸۰ تاسیس شده و در سال ۸۸ به وزارت تعاون واگذار شده است. وی گفت که در این مدت تعداد کارگران و واگن‌های آن کاهش یافته است. هدف وزارت تعاون این است که زمانی که بنگاهی واگذار می‌شود، فرد یا شرکتی که آن را تحویل می‌گیرد، باید نه تنها کارگران فعلی را نگه دارد بلکه کارگران بیشتری را استخدام کند و همچنین بنگاه‌های مستعمل را به بهترین شکل تعمیر کرده و به چرخه بازگرداند.

نظرات کاربران شما هم می توانید درمورد این مطلب نظر بدهید