توسعه اقتصاد دانش‌بنیان نیازمند حضور شرکت‌های بزرگ تولیدی است

به گزارش شرکت تعاونی عمرانی پیشکسوتان کهن، مهدی الیاسی روز یکشنبه در رویداد پترونوفن که در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر برگزار شد در ارتباط ویدئویی بیان کرد: هیچ کشوری بدون مشارکت بخش خصوصی نمی‌تواند در عرصه اقتصاد دانش‌بنیان و رقابت‌پذیری موفق شود.

وی با اشاره به حمایت‌های متنوع قانون جهش تولید از شرکت‌های دانش‌بنیان، بر لزوم نقش‌آفرینی پررنگ‌تر دانش بنیان ها در زیست‌بوم نوآوری تأکید کرد و افزود: اولویت فعلی ما پیوند بازیگران بزرگ حوزه دانش‌بنیان به مجموعه‌های بزرگ صنعتی همچون صنایع پتروشیمی، فولاد، خودرو و ... است.

معاون سیاست‌گذاری و توسعه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری گفت: در حال حاضر ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور وجود داشته و تا زمانی که این شرکت‌ها حول فناوری و حل مسائل فناورانه شکل نگیرند، نمی‌توانند نقش اصلی خود را ایفا کنند.

الیاسی با اشاره به اهمیت حوزه زیست مهندسی، سلامت، هوش مصنوعی و هوشمندسازی در اقتصاد دانش‌بنیان گفت: این حوزه‌ها بخش زیادی از اقتصاد دانش‌بنیان در دنیا و ایران را تشکیل می‌دهند.

وی بیان کرد: اولویت اصلی معاونت علمی بر پایه اتصال مجموعه‌های توانمند دانش‌بنیان به صنایع مختلف در کشور است همچنین به دنبال تقویت سطح کلان زنجیره ارزش و مدیریت فناوری زنجیره ارزش هستیم.

الیاسی بیان کرد: از سال ۱۴۰۱ که قانون جهش تولید دانش‌بنیان تصویب شد، پیوند بین بازیگران دانش‌بنیان و شرکت‌ها و بنگاه‌های بزرگ اولویت یافت تا از این طریق بنگاه‌های بزرگ، محور و پیشران نوآوری در صنعت خودشان شوند.

بر اساس این گزارش محورهای رویداد پترونوفن شامل مواد شیمیایی و کاتالیست، برق و ابزار دقیق، تحول دیجیتال، آب و انرژی، محیط زیست، تجهیزات ثابت و دوار و افزایش بهره‌وری و بهبود فرایندها است.

در این برنامه، علاوه بر بررسی نیازهای فناورانه پتروشیمی بندر امام، نشست تخصصی با موضوع توسعه نوآوری در صنعت پتروشیمی با حضور اساتید و متخصصان این حوزه برگزار خواهد شد.

نظرات کاربران شما هم می توانید درمورد این مطلب نظر بدهید